Over B93

Stichting B93 is een atelierstichting en kunstenaarsinitiatief, opgericht in 1993, en heeft als doelstelling het beheren van ateliers en het ondersteunen van kunstenaars middels faciliteiten en projecten. Binnen het gebouw hebben 10 kunstenaars een werkplek. Daarnaast zijn er twee gastateliers aanwezig, waar buitenlandse kunstenaars voor enkele maanden kunnen wonen en werken.

Kenmerkend voor de Stichting zijn de gezamenlijke initiatieven en discussies tussen de kunstenaars onderling en het internationale karakter. Dit internationale karakter komt voort uit de contacten via de gastateliers.

Naast atelierstichting wil B93 zich profileren als kunstenaarsinitiatief. Als kunstenaarsinitiatief organiseert de stichting manifestaties, exposities en andere activiteiten in Enschede en buiten de regio. In de hal van het pand aan de Hoge Bothofstraat organiseert B93 maandelijks exposities onder de titel Carte Blanche. Bij deze exposities wordt er gefocust op Het Experiment, jonge beginnende kunstenaars (o.a. van de AKI) worden uitgenodigd om hier te exposeren.

B93 wil een bruisende plek zijn waar de B93 kunstenaars geconcentreerd hun werk kunnen ontwikkelen, experimentele projecten uitgevoerd kunnen worden, prikkelende tentoonstellingen te zien zijn en waar daarnaast ook nog eens veel plaats is voor discussie en gezelligheid.

Kunstenaarsinitiatief B93 is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Dit betekent dat voor giften, legaten en erfstellingen voor zowel jou (gever) als ons (ontvanger) bepaalde belastingvoordelen bestaan. Hier vind je alle gegevens met betrekking tot de ANBI-status van stichting B93, zoals wettelijk voorgeschreven.