Light Side Of Dark

Beeldend kunstenaar Judith Schepers, danser Persijn Oesterholt en geluidskunstenaar Patrick Jonkman zoeken in het woud naar duistere plekken en lichtpuntjes. Samen gaan ze op reis in een schemerwereld.

Light Side Of Dark

Judith tekende voor haar kunstinstallatie in de vrachtwagen een woud om in te verdwalen. De wanden en het plafond zijn bekleed met een getekend bos. Persijn danst een choreografie met houtskool op muziek van Patrick. Samen zorgen de zwart-witte bossen van Judith, de moderne dans van Persijn en het geluid van Patrick voor een betoverende ervaring.

Duur: 6 minuten

Over Judith Schepers

Judith Schepers maakt tekeningen en soms ook installaties. De basis voor haar tekeningen zijn reizen door het bos, verhalen en mythen. Dit wordt gevolgd door een reis door haar eigen psyche. Haar beelden worden ergens in haar achterhoofd gecreëerd, waar ze een tijdje mogen rijpen, voordat ze op papier worden gezet. Ze creëert een wereld in zwart-wit en tekent onder meer bossen, vogels en portretten.

Judith studeerde in 2002 af aan de AKI, Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, en is sindsdien werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar. Ze exposeert regelmatig solo en in groepsverband. Haar werk is vertegenwoordigd in particuliere en openbare collecties (o.a. Rijksmuseum Twenthe). Ze maakte deel uit van de Selectie Artoverijssel 2016 en won de Kunst in het Volksparkprijs 2013. Ze is mede-initiatiefnemer en oprichter van de stichting KunstNonStop en is actief geweest in diverse besturen van initiatieven binnen de beeldende kunst.

www.JudithArt.nl

Impressie van het werk van Judith: