Soundscape - Residue

In de soundscape ‘Residue’ werken beeldend kunstenaar Marlies van Grootel en geluidskunstenaar Fentom samen. ‘Residue’ is een installatie performance waarin fragiele nabeelden van social media in lichtbakken geplaatst worden. Beelden teruggebracht tot een residu die samen met de soundscapes van Fentom een nieuwe identiteit krijgen.

De beelden van Marlies van Grootel zijn bewerkte foto’s van persoonlijke momenten van mensen op social media. Een medium waarin het heel moeilijk is om echte emoties te delen. Waar gebeurtenissen vluchtig worden in de massa. Wat blijft er over van de emoties van deze momenten? Fentom vangt met de soundscapes leegtes in het leven. Het zijn de soundtracks van gebeurtenissen uit het echte leven en zetten zowel maatschappelijke thema's als persoonlijke emoties om in geluid. Geluiden vervormd door ruis, die het fragiel maken, maar tegelijk ook een kant van schoonheid en hoop hebben.

Samen dompelen de beelden van Marlies en de soundscapes van Fentom je onder in een indringende ervaring over identiteit en emotie.

Duur: 18 minuten

Over Marlies van Grootel

Waar gaat de natuur over in het artificiële? Het werk van Marlies van Grootel is soms een geheel met het natuurlijke, maar net op een manier waardoor je gaat twijfelen over wat je ziet. Is dit natuur? Is dit door mensen gemaakt? Of juist andersom. Proces, verandering en vergankelijkheid krijgen een belangrijke rol in het werk waardoor het los komt van statisch zijn en een eigen leven gaat leiden. Of stilzwijgend een interactie ondergaat met de toeschouwer.

In haar werk is een constante wisselwerking tussen het benaderen en afwegen van dat wat door mensen is gemaakt en dat waar mensen geen invloed op hebben.

www.marliesvangrootel.nl

Impressie van het werk van Marlies:

Over Fentom

Fentom heeft zich na zijn recent uitgebrachte vinyl ‘Trichotillomania’ gestort op het uitbreiden van analoge gear voor het maken van zijn geluidsexperimenten en soundscapes. Bekijk via deze link de vinyl 'Trichotillomania'.